tuin vanuit pergola’s
voorhuis2
slide-voorhuis

Omgeving

Locatie

Appartement “Het Kolffje” en B&B “Voorhuis Kolff” bevinden zich in het centrum van Middelharnis, vlakbij het gezellige haventje met verschillende restaurants, cafés en de winkels op de dijk. Twee fietsen, die u per dag kunt huren, staan klaar om de omgeving te verkennen. Indien u meer fietsen wilt huren dit graag tijdig laten weten aangezien wij deze moeten bestellen

Winkelen: Op 2 min loopafstand van het appartement en de B&B is “d’n Diek” met winkels en supermarkt.

Uitgaan: Rondom de haven zijn restaurants in verschillende prijsklassen, diverse cafés en een loungebar/discotheek “le Bateau”.

Sport en recreatie in de buurt: Kano varen, surfen, fietsen, wandelen, kiten, bowlen, fauna park, strandje aan het Haringvliet, Natuurmonument: eiland Tiengemeten,18-holes golfbanen, manege, tennisbanen, een zwembad en sportscholen en zeehondenopvang centrum .

Omgeving

Natuur: Middelharnis ligt op Goeree-Overflakkee. De Noordzee, het Haringvliet en het Grevelingenmeer omsluiten dit vroegere eiland. Toeristisch is Goeree-Overflakkee aantrekkelijk vanwege zijn kust, rust, ruimte en natuur. Er zijn vele fiets- en wandelroutes. De Slikken op het eiland staan bekend om hun flora en fauna (Heckrunderen en Konikpaarden).

Middelharnis heeft een centrumfunctie op het eiland, vandaar de grote hoeveelheid winkels, boetiekjes, restaurants en cafés.

Dorpjes: Flakkee heeft een aantal karakteristieke dorpjes, z.g.n. sleuteldorpen, die één identiek uitgangspunt hebben: Kerk – Voorstraat – Haven

Fraaie voorbeelden hiervan zijn: Middelharnis, Sommelsdijk en Dirksland. In het naast Middelharnis gelegen Sommelsdijk wordt elke woensdag de weekmarkt gehouden in de pittoreske Voorstraat. Sommelsdijk heeft ook een klein museum: “het Streekmuseum”.

Elk dorp heeft wel een jachthaven, die in de zomer voor veel levendigheid zorgt. De haven van Middelharnis is, zeker op een mooie zomerdag, het bezoeken meer dan waard. Aangezien de terrasjes aan de haven liggen, is dit een heerlijke plek om aanleg en vertrek, van de waterrecreanten, onder het genot van een drankje en een hapje, te bekijken. Op mooie zomer avonden serveren de meeste restaurants buiten op het terras.

Stranden en fietsen: Zierikzee, Ouddorp, Goedereede en de vestingstad Hellevoetsluis liggen op fietstocht afstand van Middelharnis. De brede stranden van Ouddorp trekken veel zon aanbidders. Wie het dichterbij zoekt kan ook aangenaam vertoeven op de kleine strandjes aan het Haringvliet. Goedereede staat bekend om zijn kunstenaars en om zijn pittoreske dorpskern. Stellendam is nog een echt vissersdorp beroemd door zijn garnalen.

Toeristische attracties: Faunapark Flakkee, Neeltje Jans en de Haringvliet Expo. Jaarlijks vinden op het eiland diverse evenementen plaats. Hierover kunt u bij  VVV Goeree Overflakkee informatie vinden.